Red Hot Chili Peppers Fansite Forum RHCP forum balkan Croatia, Serbia, BIH, Montenegro, Macedonia, Slovenia. RHCP Zagreb 2012

HomeHome  RHCP forumRHCP forum  RegisterRegister  Log inLog in  

Sta trenutno citate? 5 3.8 13
Share | 

Sta trenutno citate?

View previous topic View next topic Go down 
Goto page : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15  Next
AuthorMessage
Maštalište
Say it out loud I'm freaky styley And I'm proud!

Number of posts: 880
Registration date: 2011-11-28

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   28th December 2011, 19:34

Tanychy, videh u prethodnim postovima da si čitala trilogiju Milenijum?
Kakav je tvoj dojam?
Ja nisam očarana.
Nekako, izrezbareno mi je.,
Jedna sajna priča iz prvog dela rogobatno je ostala nepodeljena na celine, poglavlja, i ostalo.
Nije me kupio, a volim trilere.
Za Stiga, Sidni Šeldon je izmislio trlere.

Back to top Go down
View user profile
tanychy
I am what I am Most motherfuckers Don't give a damn

Number of posts: 9839
Registration date: 2009-08-12

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   28th December 2011, 20:43

Maštalište wrote:
Kako mrzim i koliko sam alergična na podvlačenje po tuđim knjigama. Mnogo je ružno.

ista stvar! bilo sta da mi neko uzme pa ne vrati u istom stanju mogu nekako, ali knjige, to boli! Jer stvarno ih cuvam, vise nego ista i onda me to stvarno naljuti!

Quote:
Tanychy, videh u prethodnim postovima da si čitala trilogiju Milenijum?
Kakav je tvoj dojam?

Aha procitala sam je, pa ne znam sta da ti kazem. Nisu knjige lose, ja stvarno ne citam trilere puno tako da ove knjige mi nisu bile lose. Prva mi je sigurno najbolja, a druge dve pa onako pocelo je malo to da gubi na vrijednosti.
Pa dobro Seldon je sigurno jedan od najvecih pisaca trilera (procitala sam par knjiga, nisu mi lose jer se citaju u jednom dahu, ali opet nije to moj zanr).
Mada postujem ih kao pisce.

Moram jos da te pitam, ako nisam do sada, da li si citala ista od Karlosa Ruisa Zafona???

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   28th December 2011, 21:38

Slažem se, prvi deo, Muškarci koji mrze žene imaju osetljivu draž. Ona hronika, pa ispitivanje porodice, i misterioznog slučaja. Početak je bio sjajan, sa cvetovima presovanim kao redovnim poklonom... Tu sam istinski verovala da će me knjiga oduševiti.

Posle je to splasnulo. Već u drugoj knjizi bilo je mršavo, i mlako.

Nisam ništa čitala od njega.
Tako da ti i nisam od pomoći.Sad

Back to top Go down
View user profile
paprichE97
Under the bridge downtown

Number of posts: 54
Registration date: 2011-12-21

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   28th December 2011, 22:01

@tanychy:
Malo se ubacujem, ali rekoh da pomognem. Citala sam Zafona, stvarno je odlican! Od srca preporucujem Senku vetra. :)
Back to top Go down
View user profile
tanychy

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   28th December 2011, 22:06

Maštalište wrote:

Nisam ništa čitala od njega.
Tako da ti i nisam od pomoći.Sad

a ne brini nisam pitala zbog toga! namig

Samo sam htjela da ti preporucim Senku Vetra ali paprichica je to vec uradila! :D

Uglavnom ako se sjetis kad budes u biblioteci potrazi je, ja sam se odusevila knjigom, nadam sed a ces i ti! :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   5th January 2012, 01:26

Pa da malo i ja prozborim:

Žarko Laušević Godina prođe, dan nikad.

Dnevnik jedne robije, kako više volim da nazivam ovo delo, svakako da ne bi bio prodavan koliko jeste da mu autor nije onaj koji to jeste.
Zasigurno ga ne bi čitalo i posedovalo toliko ljudi.
Mada nikada do sada nisam kupovala one knjige što se kao alva prodavahu na kioscima kako bi se u tim trenucima i vremenima pospešio i povećaobroj ljubitelja knjige, i broj čitalaca (mada se time ustvari više smanjivao prostor praznih polica u dnevnim sobama onih koji su pomenute
knjige kupovali), ovu knjigu sam kupila.
Želela sam. Ne jer sam gledala milione njegovih filmova i obožavam ga kao glumca, nego, prosto, mnogo se spekulisalo o Žarkovom (ne)delu, o situaciju, begu, odlasku, hapšenju, svemu, te sam, eto, htela da čujem(saznam) šta to Žarko može/želi/planira da saopšti svojom knjigom.

Zanmljiva povest. Unutrašnji glas, široke i tanke misli, sećanja, osećanja, asocijacije.
Povest. Priča. Priče. Anegdote. Sećanja. Osećanja.
Sve ono što je Žarka-čoveka (nikako i samo glumca) preplavljivalo u zaglavljenom liftu koji mu se dogodio. U nemestu.
U nečemu što mu je dotad, sa obzirom na dotadašnji život bilo drugačije.
Strano. Tuđe.
Zaglavljen, zatočen, negove misli lelujaju, putuju. Razumem da je nekada popustio naletu haosa u njima, jer i sama ne umem da se pokupim sa uspomenama, slikama u glavi, kada se samo najednom sruče.
Nekako mi je i razumljivo da će, ako najpre piše dnevnik, samo za sebe na papiru izneti i poređenja sveta oko sebe sa sobom, sa ljudima koje zna, sa njihovim i negovim navikama.
Čini mi se, tome je svako sklon.
Volimo, itekako, da nekad makar u svojim očima potvrdimo da smo bolji, kvalitetniji, iznad nekog iz naše blizine. Makar to poređenje bilo ineadekvatno i nepotrebno.
Makar ja, evo, priznajem da to činim.

Čitajući knjigu, Žarko Laušević i za mene je sve češće Žaro. Neko blizak.
Neko ko se ogolio, prepušten još jednom osudi ili odbrani od strane
onih koji su upućeni. Ili kvaziupućeni.
Romanom nam je dao priliku da se još jednom osetimo takvima. Upućenima.
Kao onda, u Noći koja se nikad nije završila, tako u robiji koja se njemu činila paklenom, teskobnom, i svakako nimalo ugodnom.
Budući da je navikao na drugačiji način života, funkcionisanja, razumljivo mi je što su na nekim mestima njegove reči uplovljavale u, neku za neke blagu, za neke totalnu patetiku.

Može li se patetika izbeći?
Za mene je ista u romantizmu bila prisutnija. Parala mi je oset, čula, i užitak.
Patetiku,sažaljenje briše je finim humorom. Tačno onim koji volim. Koji rado i jedino i zovem humorom.
Volim njegovo viđenje Upravnika. Lepo odabran naziv. Precizno, za moj ukus.
Pišući o bilo kojoj/čijoj knjizi jasno je da izričemo samo svoj dojam. Samo nama znan, jasan, i osetan.

Volim njegove nalete priča. Nalete, jer one lete. Nadleću. Kao da on ne bira njih, nego one sustižu njega. Mada on tamo nikuda i ne žuri.
Mada bih volela i svakako više uživala da je malo knjiga organizovanije.

Ipak teško je ogoliti se i to činiti organizovano.
Dati organizovano sebe lešinarima, po drugi put.
Oba puta svojim činom.
Oba puta svojom zaslugom.
Osuda i odbrana. Dve životne neminovnosti.
Evo, i sada, i mi smo malo u sudnici. Igramo se odbrane i tužbe. Imamo moć da budemo porota.
Žarko nam je to dao.

Kao što je bila vredna pažnje kupaca, onih koji su žurili na trafiku da je na vreme kupe, trebalo je da bude vredna pažnje onih koji su je iščitavali pre štampe.
Lektorisali. Mislim da je to itekako moglo bolje.
Ja ga ne bih osuđivala za to. I ono mu je dosta.

Ne jer ga oslobađam svega. Nisam zbog toga niti čitala niti ovo sve pisala.
Nego, jer se dosta sam sa sobom saživljuje.

Knjigu preporučujem. Uživam sam u njoj.
Ne u knjizi. U povesti.
U dnevniku. Pa i u robiji.
Back to top Go down
View user profile
tanychy

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   5th January 2012, 12:18

Ja citam Senku Vetra opet. Vidjela sam je u biblioteci i nisam mogla da odolim. :)

Back to top Go down
View user profile
paprichE97

Number of posts: 54
Registration date: 2011-12-21

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   5th January 2012, 13:07

Maštalište, oduševljavaš me svojim pisanjem!!!!!!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Inače, moja baka je opsednuta Ž. Lauševićem, trenutno je u fazi seckanja novinskih članaka o njemu. Ne bih se iznenadila da za par dana kod nje zateknem oltar posvećen tom presvetom božanstvu.
Nikad nisam imala posebnu želju da pročitam tu knjigu, ali, ako mi ponestane dobrog štiva za raspust, ko zna, možda uzmem i to...
Trenutno čitam knjigu ,,Ostaviti svet za sobom'' od Margaret Foster i uopšte mi se ne dopada. Toliko nepotrebnih opisa.. baš nije za mene.
Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   6th January 2012, 14:19

Hvala, paprichE. Drago mi je da ti se sviđa.

Pisaću vam uskoro o Vremeplovčevoj ženi, dugujem vam. :)
Back to top Go down
View user profile
Branka_RHCP
Pick it up and run like hell

Number of posts: 794
Registration date: 2011-11-06

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   6th January 2012, 21:04

Trenutno citam knjigu "Ni ovde ni tamo" od Bila Brajsona.Opisuje svoje putovanje po Evropi, i ja sam stvarno odusevljena knjigom..Jako je zabavna i svima je preporucujem. :)
Back to top Go down
View user profile
tanychy

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   13th January 2012, 17:18

Da ozivim malo temu! :)

Dakle sta sam procitala, idemo redom :

1. Sjena Vetra od Karlosa Ruisa Zaofna
2. Put od Kormak Makartija
3. The Gathering by Kelley Armstrong
4. Imaginary Girls by Nova Ren Suma
5. The Sky Is Everywhere by Jandy Nelson
6. Sacrifice by Melinda Metz
7. Changing My Wardrobe by Deb Hanrahan
8. On the Jellicoe Road by Melina Marchetta
9. Saving June by Hannah Harrington
10. Entangled by Cat Clarke
11. Igre Gladi by Suzanne Collins
12. Adrian Mol po zna koju put (moram zbog fakulteta)

eto :)

Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   13th January 2012, 18:16

A utisci?
Back to top Go down
View user profile
Supergirl

Number of posts: 43
Registration date: 2012-01-13

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   14th January 2012, 02:53

Lovca u žitu J.D. Salingera.
drugi put.. sada nam je to obavezna lektira
vjerojatno najbolja koju ću pročitati u prvom razredu
Back to top Go down
View user profile
RedHeaded

Number of posts: 971
Registration date: 2011-05-26

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   14th January 2012, 05:27

Supergirl wrote:
Lovca u žitu J.D. Salingera.
drugi put.. sada nam je to obavezna lektira
vjerojatno najbolja koju ću pročitati u prvom razredu

Yeah, vjerojatno najbolja, ili među boljima. Još dan danas volim Salingera! Uz tu knjigu sam zavoljela srednjoškolske lektire. Istina, neke malo udave svu ljubav prema čitanju, ali preživi se.

Trenutno se još uvijek mučim sa Zločinom i kaznom. Remek djelo, mora se priznati. Ali umara. Jako! Embarassed

Tanja dijete drago, jedeš li ti štogod? Spavaš li? Ili se hraniš knjigama? screch lol
Back to top Go down
View user profile
21st Cherry Boy
The wave you can't stop
The wave you can't stop

Number of posts: 332
Registration date: 2012-01-09

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   14th January 2012, 08:18

RedHeaded wrote:

Trenutno se još uvijek mučim sa Zločinom i kaznom. Remek djelo, mora se priznati. Ali umara. Jako! Embarassed

Ja to sada imam za lektiru. I moram reći da mi je knjiga predosadna. Stvarno ne razumijem zašto svi govore da je zanimljivo djelo.
Došla sam negdje do pola i dalje jednostavno ne mogu. Na kraju ću pasti razred samo zbog te knjige.

Zadnja knjiga koju sam pročitala (to je bilo prije par dana) je bila "Sveto putovanje mirnog ratnika" by Dan Millman.
Uživala sam!

Sada čitam "Likovni jezik i likovne tehnike: temeljni pojmovi" (Marijan Jabukin). I to ne kao priručnik za školu (to nam inače nije obavezno za školu) već jednostavno jer je zanimljivo i zanima me. Čak mi je i "udžbenik za likovni" zanimljiviji od Zločina i Kazne. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
tanychy

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   14th January 2012, 10:30

Maštalište wrote:
A utisci?

ovo ce da bude dug post! :D

Dalke idemo redom.
Senka Vetra, mislim da necu slagati ako kazem da mi je ovo najdraza knjiga ikada (mada je to jako, jako tesko za izabrati). Iako sam ovu knjigu vec procitala, opet je uspjela da me odusevi, i tako ce biti svaki put kad je procitam. Volim knjige koje me uvuku u svoj svijet i onda zaboravim na sve oko sebe dok citam. Da ne pricam ja tu puno evo jedan citat iz iste :
"Jedne prilike sam čuo našu stalnu mušteriju u tatinoj knjižari kako govori da malo stvari čitataoca može obeležiti onako kako to čini prva knjiga koja pronađe put do njegovog srca. Te prve slike, reči za koje mislimo da su ostale za nama, prate nas celog života i u našem sećanju klešu palatu kojoj ćemo se, ranije ili kasnije - koliko god knjiga pročitali, koliko god svetova otkrili, koliko god naučili ili zaboravili - jednom vratiti. "
Mislim da je za mene to ova knjiga.
Put. Ova knjiga je za mene jako mracna, tuzna i depresivna. Ne volim bas takve tipove knjiga, ne kazem da je losa, naprotiv u knjizi se nalaze mnogi lijepi citati. Necu da vam prepricavam radnju iz prostog razloga ako jednom odlucite da procitate neku od ovih knjiga, zelim da je istrazite sami. Ja ne volim da znam bilo sta o knjizi koju uzmem da citam, tako da pustam vas da istrazite. Ono sto vam mogu reci da je knjiga jako depresivna i tuzna, radnja se odvija u Americi koja je unistena, i otac i sin pokusavaju da prezive.
The Gathering ova knjiga bi bila odlicna da nisam prije toga procitala jednu trilogiju od iste autorice, koja otprilike govori o istom. Promjenjeni su likovi i same okolnosti ali opet mogu da nadjem toliko poveznica izmedju knjiga. To je ono sto me strasno razocara u knjigama. Ovde je vjerovatno samo pitanje koju cete trilogiju prvu da citate (Darkest Powers je prva koju sam citala, izdate su sve tri knjige, a ova se zove Darkest Rising, ovo je prva knjiga, druge dve tek trebaju biti objavljenje). Da zaboravih reci ovde se radi o paranormalnim stvarima, pa ako ne volite magiju, natprirodna stvorenja onda ovo nije za vas. Nadam se da ce u drugoj knjizi da napravi neki novi zaplet i da nece opet da se ponavlja.
Imaginary Girls ova knjiga mi se nije svidjela uopste. Autorica je pokusala da strpa toliko toga u jednu knjigu, da se izgubis dok citas i ne znas sta ustvari ona je tu htjela da postigne. Po meni potigla je jedno veliko nista. Knjiga je sva cudna, u neki djelovima toliko strasna da nemas zelju da je nastavis citati. Cisto da napomenem da ja ne volim bas horore bilo kakve vrste, pa je onda to i doprinjelo mom misljenju o ovoj knjizi.
The Sky Is Everywhere ovo je jedna jako fina knjiga, u principu ima romantike ali ne bas toliko. Knjiga je o gubitku jedne osobe, pronalazenje same sebe i onda nastavku zivota bez te osobe. Jako fino napisana i zao mi je sto nemam knjigu (citala sam ebook) jer se u njoj nalaze ilustracije, tj slike pisama ili ceduljica koje je protagonistknjiga ostavljala za sobom. Ali i dalje knjiga je predivna. Nadam se da ce neko da je prevede i kod nas da bi i ljudi tj omladina i ovde mogla da uziva u njoj.
Sacrifice ovo je opet paranormalna knjiga (kad kazem paranormalna ne mislim samo na vampire ima tu raznoraznih stvorenja). Inace knjiga je nastavak, prvi dio se zove Crave i koliko me Crave odusevila toliko me je ova razocarala. Jer prva knjiga sigurno zasluzuje bolji nastavak, a ovde sam stekla utisak da je knjiga napisana eto tek reda radi da bi bila napisana. Da je Crave imao neki bolji kraj mozda ovu ne bi citala, ali posto nije morala sam da procitam sta ce se desiti sa glavnim likovima. Bar knjiga ima happy end ako nista.
Changing My Wardrobe da nisam dobila ovu knjigu vjerovatno je nikada ne bi procitala. Ovo je tipicna teen knjiga, sa tinejdzerima kao glavnim likovima, prve ljubavi i kako sve to obicno ide. Davno sam prerasla ovo ali opet simpaticna je knjiga. Da sam procitala prije nekoliko godina sigurno bi mi bila jako draga. Mada i dalje kraj mi je nepredvdljiv i to mi se jako svidja.
On the Jellicoe Road ova knjiga me je posebno odusevila. Prije svega zbog stila pisanja. Jako je neobicna, negdje do pola knjige ne znate tj ne mozete da povezete o cemu je knjiga. Jako je misteriozna i tjera vas da ju citate. Onda kasnije kada vam sve postane jasno primjetite da ste dosli do kraja knjige i bude vam zao sto ste je tako brzo procitali.
Saving June je knjiga o zivotu i smrti. Zapamticu je prije svega zbog likova. Svaka cast autorici sto je uspjela da stvri tri jako snazna i upecatljiva lika, zapamticu je sto je jako realna i moram da dodam muzika u ovoj knjizi me je odusevila. Rasplakala me je knjiga mnogo puta i drago mi je da sam je procitala.
Entangled opet jako misteriozna knjiga (da kao sto primjetite kod mene je red misterije, red romantike pa red paranormalnog). Knjiga je jako tuzna, sokantna, emotivna i kako kazu englezi heartbreaking. U ovoj knjizi ima i nekoliko stavri koje mi se ne svidjaju to su psovke i odredjene nasilne scene, ali srecom lako ih zaboravljas dok citas.
Igre Gladi ova knjiga je uspjela ono sto malo njih moze, a to je da me ostavi bez teksta. Niakada prije nisam procitala slicnu knjigu i moram da kazem svaka cast autorici ako je ona sama smislia pricu i zaplet. Inace i ovo je trilogija koja se zove Igre gladi, mozda ste culi jer snima se film, tj snimljen je i u martu bi trebao da dodje u kina. Vjerovatno ce da snime filmove po sve tri knjige. Druge dve su Lov na vatru (ili Zapaljenje zavisi koji je prevod) i Sjaj slobode (Ptica rugalica opet zavisi od prevoda). Procitala sam cijelu trilogiju na engleskom prosle godine, ali tada me je treca knjiga razocarala tj kraj me razocarao, ali sada kad bolje razmislim sve ima smisla. Tako da se nadam da cu uskoro uspjeti da procitam i druga dva prevoda, tj da cu da ih nadjem u biblioteci.
Adrian Mol ova knjiga ce da mi se smuci kako je krenulo. Nemam nista stvarno protiv knjige ali opet knjiga nije za mene, tj. ona je za one koji su uzrasta kao on 13-14 godina. Ja sam je tih godina prvi put i procitala i obozavala sam je. Sad moram opet da je citam, iako moram da kazem mnogo je bolja na engleskom, prije svega zbog fraza. Knjigu moram da citam je imamo diskusije na razne teme koje se ticu ove knjige na fakultetu. Opet sreca u nesreci je sto citamo prvu knjigu koja je meni daleko bolja od ostalih.

Eto kao i obicno kad dodje do knjiga, ja se raspisem. Ako vas zanima nesto posebno oko bilo koje od ovih knjiga slobodno pitajte! :)

Quote:
Tanja dijete drago, jedeš li ti štogod? Spavaš li? Ili se hraniš knjigama?

haha vjeruj da mogu da zivim od knjiga ja bi bila najsrecnija. Da jedam ja i to vise puta dnevno :D I spavam redovno. Citam jer ne gledam TV, niti provodim toliko vremena na internetu, pa onda kad god imam slobodnog vremena citam. Inace ne citam toliko (cak i za mene to je malo previse), ali valjda sam nailazila na dobre knjige pa sam onda uzivala, a i sad mi jos malo krecu ispiti na fakultetu pa necu moci da citam toliko (mislim knjige, ima gradiva za citanje koliko ti srce zeli). :)

Quote:
Trenutno se još uvijek mučim sa Zločinom i kaznom. Remek djelo, mora se priznati. Ali umara. Jako!

Ja se nadam da imas jako dobrog profesora ili profesoricu knjizevnosti. Jer ova knjiga je sigurno remek djelo, jos ako imas dobrog profesora koji voli sa vama da diskutuje o lektirama, pun pogodak. Uzivaces.

Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   14th January 2012, 11:01

Slažem se.
Mislim da dosta stav profesora/nastavnika utiče na to kako će se delo primiti.
Možda bude dosadno ulenicima tokom čitanja, ali on treba da usmerava, da prati čitanje tako obimne literature kod učenika, da podstiče, da daje zadatke.
Nije važno niti je suština samo dati rok za čitanje, već pratiti rad učenika.
Raditi sa njim.

Mnogo je važna i kasnija interpretacija, koliko on ume da prenese delo, da ga osvetli, da ga razigra.
Nedovoljno je reći: To je klasik, morate pročitati, važno je, i divna je knjiga.

Naravno da je nastavniku divna, da ne voli da čita, i da ne voli književnost, ne bi je predavao (uglavnom), ali mora da brine i o stanju svesti i afinitetima učenika, da ih upoznaje i podstiče.

Časovi jezika i književnosti treba da budu dobri. Drugačiji, šareni, slobodni, aktivni, otvoreni.
Nipošto suvoparni.
Jer ako sam čas, sam nastavnik nije takav, lektira će ostati nepročitana, ili pročitana, otaljana, nezavoljena.

Back to top Go down
View user profile
Kapljica
The wave you can't stop
The wave you can't stop

Number of posts: 374
Registration date: 2011-07-24

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   15th January 2012, 22:49

Procitala predivnu knjigu upravo. Ne dopustam utiscima da se slegnu :)

Marija Jovanovic - Kao da se nista nije dogodilo.

Toliko jak utisak ostavila na mene, da ne ynam gde se nalazim sad.
Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   15th January 2012, 23:08

Kapljice, Spletkarenje sa sopstvenom dušom, i Idi, vreme je, od iste autorke. Oduševiće te još više.!

Marija piše krhko. Piše pitko, znalački, ženski, dušom.
Kao da iz njenih reči izleće leteća istina.
Misao lepote izraza, duša, emocija...
Marija ume da obuzme.Da omađija.

Preporučujem.
Od svih njenih romana, baš mi se Kao da se ništa nije dogodilo najmanje dopala.
Back to top Go down
View user profile
tanychy

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   16th January 2012, 13:06

A ja sam bas procitala taj, Kao da se nista nije dogodilo.:)
Procitacu i druge kad budem imala vise vremena.

Sto se mene tice trenutno citam tekstove iz srednjovjekovne knjizevnosti, tako da nemam bas puno vremena za citanje. :)

Mada prije spavanja procitam po koju stranicu Thoughtless by S.C. Stephens.
Ne znam ni sama sta da mislim o istoj, tema je dobra i sve samo malo me pocinju nervirati.

Back to top Go down
View user profile
Kapljica
The wave you can't stop
The wave you can't stop

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   16th January 2012, 14:45

Maštalište wrote:
Kapljice, Spletkarenje sa sopstvenom dušom, i Idi, vreme je, od iste autorke. Oduševiće te još više.![/color

Danas dobijam Idi, vreme je. Resila sam da procitam sve njene knjige, jer svaka rec dopire do mene i ostavlja veoma jak utisak.
Kod ove knjige, Kao da se nista nije dogodilo, najvise mi se svidelo to sto je jednu tako svakodnevnu, klasicnu pricu prenela na drugaciji i veoma zanimljiv nacin. Prenela je onu drugu stranu price, o kojoj se cuti. To me je nekako nateralo na razmisljanje.
Volela bih da sad nije januarski ispitni rok i da ne moram da ustajem iz kreveta, da ne moram da radim i citam bilo sta drugo do njenih knjiga.
Zaista bi mi bilo potrebno jedno odmaranje mozga ove vrste, jedno hranjenje i potkrepljivanje psihe.

Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   16th January 2012, 14:48

Idi, vreme je mada okrunjena ljubavlju muškarca i žene, ipak za mene jeste roman u čijem je centru divan, skoro snevan odnos brata i sestre.
U Danila, junakinjinog brata bila sam zaljubljena, mada ga nikada videla nisam. Baš me tvoj dojam zanima. :)
Back to top Go down
View user profile
Kapljica
The wave you can't stop
The wave you can't stop

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   16th January 2012, 15:05

Prenosim utiske cim procitam :D

Aaaaaa, jedva cekam da mi se cimerka vrati iz biblioteke !!
Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   16th January 2012, 15:15

Nadaj se da nije na čitanju. Ja sam jedva dolazila do Marijinih knjiga. :)
Back to top Go down
View user profile
Kapljica
The wave you can't stop
The wave you can't stop

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   16th January 2012, 15:33

Iskreno se nadam. Mada to moze da ugrozi moje rezultate u januaru, hocu da citam dalje !
Back to top Go down
View user profile
alexandra kiedis

Number of posts: 1035
Registration date: 2009-12-29

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   16th January 2012, 22:53

Idi, vreme je za mene predivna knjiga..
procitala sam je prošle godine...
Odusevila me povezanost brata i sestre, ti jaki porodični odnosi..
Ljudski ideali koji su nekada više dolazili do izražaja..
Naročito stihovi Azre koji se protežu kroz celu knjigu..
Odrastanje jedne devojke, njen doživljaj ljubavi...
A Danilo, on je savršen muškarac..
Kao što kaže u jednom delu:
"Danilo ju je očarao onako kako čoveka do srži biće očara i potrese platno velikog slikara..."
Back to top Go down
View user profile
21st Cherry Boy
The wave you can't stop
The wave you can't stop

Number of posts: 332
Registration date: 2012-01-09

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   20th January 2012, 22:55

Upravo sam završila sa čitanjem knjige "Klara". (Miro Gavran)
Back to top Go down
View user profile
mary*frusciante

Number of posts: 3116
Registration date: 2009-01-10

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   21st January 2012, 10:19

Toplo preporucujem knjigu Maria Vargasa Ljose ''Avanture nevaljale devojcice'', citala sam je prosle (ili pretprosle) godine, uzivala sam. :)
Back to top Go down
View user profile
Maštalište

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   21st January 2012, 21:18

Meni se dopada Ljosina Pohvala pomajci.
Sjajan, vrlo interesantan roman. Pikantan osećaj erotike, lucidan, šašav, ali neodoljiv stil.

Sinoć nanovo čitaj poslednje stranice Vremeplovčeve žene.
Nanovo su se suze slivale.žTužna je sudbina neuhvative različitosti.
One neobjašnjene.Hemri i Kler, dve duše, spojene, nađene spoznali su neopisiv ljubav,čudnovatu baš onoliko koliko njihov odnos ne beše običan.

On, vremeplovac, nezadrživo prisutan nekud, koji nestaje i vraća se, nemiran dok mu duša misli o Kler, i Ona, koja ga večito prizemljuje emocijama i odnosom koji imaju.
Njegova, od svoje sedme godine, kada joj se prvi put prikazao na Livadi.

Pokušaji da se prevaziše razlika njihove prisutnosti, suluda ljubavm vrtoglava strast, snaga njihove borbe, tuga Klerine samoće, prilagošavanje Henrijevo na očaj nestajanja, na odlaske od nje, kraj koje bi najzad bio zauvek.
Njegovi odlasci u prošlost, u budućnost, i daleke i bliske predele uvek podazumevaju povratak u nju, kod nje, jer šta bi opopljivo imao da nema nje?
Šta bi ga ako ne ljubav činila čovekom?

Potresan kraj, divan. Golema suza iskradala se iz mog oka.
Henri i Kler. Duboko, zaludno, istrajno, neobjašnjivo.
Pretužno.

Back to top Go down
View user profile
Branka_RHCP

Number of posts: 794
Registration date: 2011-11-06

PostSubject: Re: Sta trenutno citate?   21st January 2012, 22:06

mary*frusciante wrote:
Toplo preporucujem knjigu Maria Vargasa Ljose ''Avanture nevaljale devojcice'', citala sam je prosle (ili pretprosle) godine, uzivala sam. :)

Definitivno jedna od najboljih knjiga koju sam procitala. :)
Back to top Go down
View user profile

Sta trenutno citate?

View previous topic View next topic Back to top 

Similar topics

+

Similar topics

-
» Citate celebre/ motto
» Sta trenutno citate?
» Citate celebre/ motto
» Trenutno slusam...