Red Hot Chili Peppers Fansite Forum RHCP forum balkan Croatia, Serbia, BIH, Montenegro, Macedonia, Slovenia. RHCP Zagreb 2012

HomeHome  RHCP forumRHCP forum  RegisterRegister  Log inLog in  

Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju... 5 4.2 5
Share | 

Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...

View previous topic View next topic Go down 
Goto page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Tija123
Step from the road to the sea to the sky
Step from the road to the sea to the sky

Number of posts: 117
Registration date: 2011-12-27

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   5th February 2012, 17:51

Znam da sam to glupo napisala i nisam baš mislila točno to ali nisam znala kako da to objasnim. Ma nema veze. xD
Back to top Go down
View user profile
aivanko
More will be revealed my friend

Number of posts: 535
Registration date: 2011-11-02

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   5th February 2012, 18:56

@Dumbledore, kažeš da si veliki veliki fan.. A po tebi nemaju dobrog albuma od BSSM/Californicationa... Anthony ne zna pjevati, negativna je osoba, prodali su se, Josh ne zna svirati, rade sve preko volje, zbog para.... Pa zašto ih onda još uvijek slušaš? Rolling Eyes Koje su po tebi uopće pozitivne stvari Peppersa?

Quote:
i jer prevelikim fanovima ako kazete da kiedis zna izlijeciti rak oni ce reci da moze tako da ono iako sam jako veliki fan vidim sto se dogadja s njima i kolika je Kiedis negativna osoba i to pokazuje dok prica i daje izjave o Fruscianteu...

Sad si ga pretjerao.... Rolling Eyes
Ali dobro, tvoje je pravo da misliš šta hoćeš..

Back to top Go down
View user profile
Djole
Under the bridge downtown

Number of posts: 77
Registration date: 2011-06-25

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   5th February 2012, 21:26

Dumbledore wrote:

Djole wrote:
Ispada da milioni ljudi koji su bili za ovih 25 godina na
njihovim koncertima su slepi i gluvi pa bzvz bacaju pare na los bend...
ma obavezno.

I na kraju, meni se ovaj poslednji album svidja
malo manje od ostalih, samo iz razloga sto sam, kao gitarista, ocekivao
vise od Josh-a, tj. ocekivao malo vise virtuoznosti i melodicnih solaza.
To sto su pesme drugacijeg prizvuka nego stariji albumi mi nimalo ne
smeta i kao muzicar smatram da uvek treba "evoluirati" i u tom smislu
kreirati muziku koja se nece ponavljati, nego ce biti nova.

Vjerojatno milijoi ljudi koji idu na njiihove koncerte nisu gitaristi i ne proučavaju i ne pričaju o ovoj temi kao mi ovdje stoga samo daju pare kako bi se bacali i skakali i ono daju pare da ih vide.

I da kao gitarist bi ovdje trebao vidjeti i shvatiti da josh nije dobar gitarist, ali ono uopce. I nije evoluirao nego ne može bolje ili ''ne želi''.

Nisi uopste procitao pazljivo sta sam napisao. Rekao sam da su Peppersi kao BEND evoluirali i resili da zakorace u neke druge dimenzije muzike, a ne da je Josh evoluirao. Seti se kako su Flea i Josh isli u Etiopiju i kasnije bili odusevljeni mogucnoscu da ukljuce neke aspekte te muzike u svoj rad. Ima tih primera jos...

Sto se Josh-a tice, nije moj tip gitariste i ja licno vidim dosta potencijala u novim pesama koji nije do kraja iskoriscen po pitanju gitarskih deonica, ali nemam nameru da negodujem i mracim oko toga. Decko je simpatican, tu je, i sto se mene tice puna podrska da napreduje sada kada je u velikom bendu. Veliko je breme palo na njega, jer je iz relativne nepoznatosti usao u jedan od najvecih bendova danasnjice, sa zadatkom da zameni jednog od najboljih gitarista danasnjice. Treba sve to imati u vidu...
Back to top Go down
View user profile
Api_RHCP

Number of posts: 60
Registration date: 2009-12-17

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 00:14

ne kontam zasto se palite toliko, a i previse ste subjektivni sto se tice RHCP, volim ih i ja ali morate realno sagledati situaciju.... rijetko ko je ovdje objektivan sto se toga tice... realno, kiedis nije neki ekstra pjevac, jedino sto ima jeste tone i tone one frontmenske energije koja pokrece masu i daje svemu "ono nesto", uzmite samo can't stop, pjevanje 3 od 10, a tu je on 75% pjesme,.... a to da su se prodali, mozda jesu, ima ih na rock bands, onda premijera albuma u 36673 zemalja sirom svemira, uzivo i jos milion nekih gluposti, sad su nest slicno k'o metalika, sto se eksponiranosti tice, izgleda da ih je frusciante sve vrijeme drzao "pri zemlji"
Back to top Go down
View user profile
Dumbledore

Number of posts: 36
Registration date: 2009-08-13

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 00:36

Jako kvalitetan post, svaka časti.

I da još jedna stvar koja govori o onom prodani ili ne prodani:

Molio bih da se ovo lijepo pročita.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ovo je bilo prije, a sada je njihova glazba prodana Apple-u i promovira se na itunes-u i ono dolazi s njihovim novim proizvodima.
Back to top Go down
View user profile
Charlie`From`Stadium
I am what I am Most motherfuckers Don't give a damn

Number of posts: 6365
Registration date: 2008-05-20

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 00:59

Sve ali sve, pa i da se raspravlja i mudruje oko gluposti da li su se prodali ili ne. Ali da pricate da AK ne zna da peva. To bi bilo jednako kao i reci da JF ne zna da svira gitaru. Ja zaista ne znam koju ste vi grupu slusali ako pricate da AK ne zna da peva.

[You must be registered and logged in to see this link.] src="[You must be registered and logged in to see this link.] width="325" height="250" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" quality="high" scale="exactfit">

[You must be registered and logged in to see this link.] src="[You must be registered and logged in to see this link.] width="325" height="250" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" quality="high" scale="exactfit">

"AK peva prelepo to je ono sto ja cujem dok ga slusam. Ima jedan veliki problem sa AK, devojke se umesto na njegove prave kvalitete koncentrisu na njegovu lepotu. Pa do izrazaja ne dolaze svi ostali njegovi kvaliteti a ima ih mnogo. A muskarci su ljubomorni pa mu zameraju svaku glupost koju mogu da nadju."

Ovo za Apple i slicne stvari je totalno sporedna stvar. Ako oni prave pesme poput FOFa i fenomenalne LIVE nastupe tj. ulepsavaju meni zivot na najdivniji nacin. Zaista mi je sve jedno na koje ce oni nacine prodavati svoju muziku.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[You must be registered and logged in to see this image.]

Last edited by Charlie`From`Stadium on 6th February 2012, 08:57; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://charliefromstadium.blog.hr
slowhand
Say it out loud I'm freaky styley And I'm proud!

Number of posts: 808
Registration date: 2009-11-26

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 01:16

Api_RHCP wrote:
, uzmite samo can't stop, pjevanje 3 od 10, a tu je on 75% pjesme,.... "

a kako bi trebao da pjeva cant stop,pjesmu koja je u stvari polu repovanje?

a ovo za apple,sto kaze charlie mene bi zabrinulo kad bi oni pravili losu muziku i takvu muziku `prodavali apple-u`
a dok god prave unikatne stvari na danasnjoj muzickoj sceni boli me briga kako ce distribuirati muziku

Api_RHCP wrote:
a to da su se prodali, mozda jesu, ima ih na rock
bands, onda premijera albuma u 36673 zemalja sirom svemira, uzivo i jos
milion nekih gluposti, sad su nest slicno k'o metalika, sto se
eksponiranosti tice, izgleda da ih je frusciante sve vrijeme drzao "pri
zemlji"

album su promovisali samo u kelnu i na taratati,tv showu...tu su i stadium arcadium promovislai isto
i na grand journalu
Back to top Go down
View user profile
Api_RHCP

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 01:48

slowhand wrote:
Api_RHCP wrote:

hocu da kazem da je potpuno nebitno da li je dobar pjevac ili nije, po meni je prije showman nego pjevac, covjek ima svoj karakteristican stil, a bez sumnje je da unese sve moguce osjecaje u pjesmu

slowhand wrote:
Api_RHCP wrote:
a to da su se prodali, mozda jesu,
ima ih na rock bands, onda premijera albuma u 36673 zemalja sirom
svemira, uzivo i jos milion nekih gluposti, sad su nest slicno k'o
metalika, sto se eksponiranosti tice, izgleda da ih je frusciante sve
vrijeme drzao "pri zemlji"

album su promovisali samo u kelnu i na taratati,tv showu...tu su i stadium arcadium promovislai isto
i na grand journalu

pa
i mislio sam na promociju "I'm with you" koju su prenosili uzivo u
neznamtacnokoliko zemalja, po meni je to tezi oblik komercijale
Back to top Go down
View user profile
slowhand

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 02:04

Api_RHCP wrote:
slowhand wrote:
Api_RHCP wrote:

hocu da kazem da je potpuno nebitno da li je dobar pjevac ili nije, po meni je prije showman nego pjevac, covjek ima svoj karakteristican stil, a bez sumnje je da unese sve moguce osjecaje u pjesmu

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Api_RHCP wrote:
slowhand wrote:
Api_RHCP wrote:
a to da su se
prodali, mozda jesu, ima ih na rock bands, onda premijera albuma u 36673
zemalja sirom svemira, uzivo i jos milion nekih gluposti, sad su nest
slicno k'o metalika, sto se eksponiranosti tice, izgleda da ih je
frusciante sve vrijeme drzao "pri zemlji"

i na grand journalu

pa
i mislio sam na promociju "I'm with you" koju su prenosili uzivo u
neznamtacnokoliko zemalja, po meni je to tezi oblik komercijale

meni
bi bio kad bi svirali kao neki best of uzivo u kinima sirom svijeta,a
ovako samo novi album,mislim da je to super oblik promocije:)
Back to top Go down
View user profile
Api_RHCP

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 02:15

oko ovoga se sada mozemo vrtiti u krug 10 godina, jer, u jednu ruku, to jeste super oblik promocije, a opet niko ne voli bendove koji se na svakom mogucem komadicu medija eksponiraju, a ako uzmemo u obzir da su nam RHCP jedan od omiljenih bendova, ne bi nam nikad dosadili, sto opet pobija ovu predhodnu tvrdnju.... i tako u krug
Back to top Go down
View user profile
RHCP dreamer

Number of posts: 510
Registration date: 2008-05-27

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 02:41

meni je mnogo gore to sto su svirali Romanu kao tezgarosi..ovo za apple mi nije strasno ali Chad jeste to rekao (mada imam utisak da se on ne pita mnogo u bendu).samo me zanima kad je to Anthony rekao nesto ruzno o John-u?bilo je u nekom postu ranije...
Back to top Go down
View user profile
Charlie`From`Stadium

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 08:56

Da to i mene zanima. Osim sto mu je covek prakticno spasio zivot.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Back to top Go down
Dumbledore

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 12:04

Svidja mi se ovaj forum i sve na njemu, ljudi i ono postovi, ali jednostavno ne znam kako vam reci da sve ove pjesme koje je Charlie objavio nisu LIVE, nego su studijske, ja sam snimao u 2 najvecem studiju u hrvatskoj (inace sviram bubnjeve i gitaru) i tamo možete s glasom napraviti čuda i ponavljati koliko god puta hoćete, a imali ste prije koju godinu dokaz na youtube na onom SA Album Commentay na pjesmi Snow gdje Fruscante objasnjava koliko je Kiedisu trebalo da pogodi tonove pjesme snow i kako ju je prvo pjevao, no ako bolje pogledate jedino taj video nedostaje, pa ono.

Tako da prava izvedba pjevaca se pokazuje na liveu (mislim na glasovne sposobnosti ne skakanje na bini), njegove izvedbe su loše live: pogledaj te So much I u poljskoj ili jos bolje na live earthu, ili Charlie i By the way u Inđiji itd.
Back to top Go down
View user profile
Charlie`From`Stadium

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 13:42

Ne moze svaka LIVE izvedba da bude jednako dobra. To je jasno kao dan. Ugl. ti jesi pobrojao one gde je on nesto odradio pogresno. Ali isto toliko ako ne i vise ima predivnih LIVE nastupa. Gde dok slusam kako peva. Cesto imam komentar, covece zvuce kao CD da sam pustio.

Lako mogu da predpostavim sta sve moze da se uradi u studiju. Ali mogu i da cujem dok slusam AK da ima posebnost u svome glasu. (boja glasa) Bend nikada ne bi uspeo bez njega. I kao frontmena i kao pevaca. Da se razumemo, jednako tako ne bi uspeo ni bez Johna, Flea, Chada. Svi oni su brutalno dobri na svojim pozicijama. Zato su i najveci bend danasnjice.

Divno je da ti se toliko svidja forum. :) Tako treba i da ostane. Najnormalnije je da se ne mozemo u svemu svi sloziti. I potpuno je u redu da imas svoj stav o ovome. Ja samo nisam slepi rhcp fanatik. Ostatak foruma zna odlicno koliko umem da opletem po peppersima, joshu itd. Medjutim AK za mene peva odlicno. I za masu drugih ljudi.

Back to top Go down
Branka_RHCP
Pick it up and run like hell
Pick it up and run like hell

Number of posts: 794
Registration date: 2011-11-06

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 14:02

Dumbledore wrote:

Tako da prava izvedba pjevaca se pokazuje na liveu (mislim na glasovne sposobnosti ne skakanje na bini), njegove izvedbe su loše live: pogledaj te So much I u poljskoj ili jos bolje na live earthu, ili Charlie i By the way u Inđiji itd.

Upravo to "skakanje po bini" i ta nevidjena energija čini Anthony-ja jedinstvenim, bar ja tako mislim. :)
Back to top Go down
View user profile
Charlie`From`Stadium

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 14:05

Zlu ne trebalo, mozda tek na poslednjem mestu.

Na prvom mestu tekstovi koje pise. Onda pevanje. Pa tek potom dolazi ta strast.

Back to top Go down
slowhand

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 14:30

Dumbledore wrote:
Svidja mi se ovaj forum i sve na njemu, ljudi i ono postovi, ali jednostavno ne znam kako vam reci da sve ove pjesme koje je Charlie objavio nisu LIVE, nego su studijske, ja sam snimao u 2 najvecem studiju u hrvatskoj (inace sviram bubnjeve i gitaru) i tamo možete s glasom napraviti čuda i ponavljati koliko god puta hoćete, a imali ste prije koju godinu dokaz na youtube na onom SA Album Commentay na pjesmi Snow gdje Fruscante objasnjava koliko je Kiedisu trebalo da pogodi tonove pjesme snow i kako ju je prvo pjevao, no ako bolje pogledate jedino taj video nedostaje, pa ono.

veliki Kornelije Kovac kaze da se nikad ne moze nesto istovjetno otpjevat kao ono sto je otpjevano prvi put...kao recimo ono sto je zabiljezeno na studijskom snimku,moze se odsvirat istovjetno,ali otpjevat potpuno isto -ne...tako bar kaze kornelije:)

a ljudski glas je vrlo potrosan instrument-kad se tome doda broj nastupa koje pepersi odrade u toku sezone,to je bukvalno svaka druga noc -nastup od po sat i po,naravno da se glasne zice `trose`,samim tim i glas...ne moze on stalno biti u formi...
Back to top Go down
View user profile
Dumbledore

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 15:59

Zasto onda ne poslušaš npr pokojnog James Roni-a Dia i njegov nastup ili pjevaća Deep Purplea ili ne znam Frusciantea, pa bi Kornelijeva skoro točna izjava pala u vodu...skoro...

I da Charlie znam da opletes po peppersima i znam koje je tvoje mišljenje, tako da te poštujem ;)
Back to top Go down
View user profile
slowhand

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 20:16

Dumbledore wrote:
Zasto onda ne poslušaš npr pokojnog James Roni-a Dia i njegov nastup ili pjevaća Deep Purplea ili ne znam Frusciantea, pa bi Kornelijeva skoro točna izjava pala u vodu...skoro...

I da Charlie znam da opletes po peppersima i znam koje je tvoje mišljenje, tako da te poštujem ;)

mislim da je malo nezahvalno poredit roni dzejms dia ili jan gilana sa kidisom jer se radi o 2 potpuno razlicite vrste pjevaca...

a ne znam,od svih koncerata koje sam ja slusao,kidis je kiksnuo samo kod so much i,tj.nije kiksnuo nego mu je taj refren bio previsok za otpjevat,ali tu su se savrseno uklopili john i josh(josh jos bolje),i ethiopiu ali to smo vec apsolvirali:)
ostale stvari je pjevao savrseno,mom uhu istovjetno kao sa cd-a,a i da nije ,mozda je draz live nastupa bash u tome da ne zvuci sve bas isto kao na cd-u..
Back to top Go down
View user profile
Api_RHCP

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   6th February 2012, 20:38

ajde, nismo djeca da sad brojimo koliko puta je AK pogrijesio u pjevanju, stavise, gubi se draz pjesme ako cemo sad analizirati i brojati koliko puta je neko pogrijesio ili falsao

uzivajte u muzici, ljudi Tija123
Back to top Go down
View user profile
RHCP dreamer

Number of posts: 510
Registration date: 2008-05-27

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   7th February 2012, 02:08

jooj pre neku nedelju sam trazio taj Snow jer mi je presmesno kako se sprdaju sa Anthony-jem ali izgleda da su ga skinuli... [You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
View user profile
duleagainstchuk

Number of posts: 6
Registration date: 2010-02-05

PostSubject: Re: Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...   8th February 2012, 12:35

Evo da i ja izjavim nesto za vas dnevnik!Nikada , ali nikada nisam cuo da neki bend zvuci potpuno isto kao i na cd-u dok ih nisam gledao uzivo !!Cak me je i nerviralo kako to perfektno zvuci , tako da te komentare o njihovim nastupima nemojte uzimati za ozbiljno. Jedino mogu da preporucim svima koji do sada nisu bili na njihovim koncertima da ne ocekuju nikakvu komunikaciju sa bendom , osim nekog pozdrava i da uzivaju!Veliki pozdrav za sve ljubitelje rhcp-a.
Back to top Go down
View user profile

Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...

View previous topic View next topic Back to top 

Similar topics

+

Similar topics

-
» Zoran Bo?inovski: To?ina nesre?a je samo lo?a filmska produkcija
» Samo vaše mišljenje o možda glupom/banalnom pitanju...
» Srecan Rodjendan IVANA! :)
» Nastup u Shassu, Podgorica 12.03. (SAMO slike i clipovi) LOCK!
» Live from Koko 2011 (Samo audio mp3.)
Page 2 of 2Goto page : Previous  1, 2